Malta Vizesi

Başvuru Merkezi

Nerelerdeyiz

  • Ankara
  • Antalya
  • İzmir
  • İstanbul
  • Gaziantep

Malta Vize İşlemleri

Tüm vize işlemleriniz için...

Malta Konsolosluk İşlemleri

Ücretsiz telefon desteği:

Online Randevu

Vize Bilgileri

Malta Konsolosluk İşlemleri

Konsolosluk bir ülkenin bir başka ülkede bulunan kendi yurttaşlarının hakkını koruyan, kendi ülkesine de gerekli ticari ve siyasi bilgileri ulaştıran kurumdur. En üst derecede bir konsolos başkonsolos olarak anılır. Öte yandan bir konsolosluk kurumu görevlileri ilgili konsolosluğun bağlı bulunduğu ülkeye hizmet eder.

Konsoloslar kendi ülkelerinin sinai, ticari ve vatandaşlarının hizmetlerini yerine getirir. Konsolosluk genel anlamda büyük elçilik ile karıştırılmaktadır. Fakat iki ayrı görev söz konusudur. Büyük elçilik devlet tarafından atanmış, en üst seviyedeki görevlidir. Konsoloslar ise sadece resmi işler için atanan görevlilerdir.

Malta Konsolosluk işlemleri ise ülke kuralları baz alınarak ve ülkemiz ile Malta arasındaki sözleşmeler baz alınarak görevini yapar. Kendi ülke vatandaşlarının çeşitli faaliyetleri, ilgili ülke ziyaretleri için gerekli olan vize kurallarını koyar, takip eder ve onaylar. Bu işlemlerinin tamamı için evraklar ile birlikte Malta Konsolosluğu’na gitmek gereklidir. Malta Konsolosluğu görevleri diğer tüm konsolosluklar gibi aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.

-Malta devleti adına ülke toplantılarına, organizasyonlara katılmak ve Malta devletini temsil etmek,

-Malta hükümeti vatandaşlarının evlilik, pasaport, doğum ve ölüm gibi işlemlerini takip etmek ve gerçekleştirmek,

-Hükümetteki kanun değişiklikleri ile ilgili askerlik sosyal güvenlik veya benzeri durumları Malta vatandaşlarına bildirmek,

-Malta’ya iş, ticaret, turizm amaçlı gidecek diğer ülke vatandaşlarının vize işlemleri uygunluk onayları işlerini yürütmek,

-Gereken durumlarda Malta hükümeti ile konsolosluğun bulunduğu ülke arasında sınai ve ticari süreçleri takip etmektir.

Malta Vize İşlemleri

Malta Konsolosluğu, ülkemiz vatandaşlarının Malta ülkesine ticari turistik gidişlerinde gerekli olan vize işlemlerini takip eden ve onaylayan kurumdur. Aynı zamanda ülkemizde yaşayan Malta vatandaşlarının da evlilik, doğum, ölüm gibi durumlarını onaylar ve gerçekleştirir. Tüm resmi evrak işlemlerini yöneten ve yerine getiren bu konsolosluktur. Malta Konsolosluğu Türkiye Malta ülkelerinin ilişkilerini en iyi noktaya gelmesi için çalışır.

Türkiye Cumhuriyeti Hususi pasaport, yeşil pasaport, diplomatik pasaport, siyan veya kırmızı, hizmet pasaportu, gri pasaport, sahibi tüm vatandaşlarımızın Malta’ya gitmek istemeleri durumunda Malta schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkına sahiptir. Bu nedenle de sadece bordo pasaport sahipleri Malta vizesine tabidir. 180 gün içerisinde 90 süreli olarak bu vize durumu belirlenmiştir. Malta Konsolosluk işlemleri ise ilgili konsolosluğun web sitesi üzerinden tüm resmi evraklar açıklanarak gerçekleştirilmektedir.

Malta Konsolosluğu Vize Başvurusu İşlemleri

Malta schengen ülkelerinden biridir. Bu anlaşmayı imzalamış olması nedeni ile de schengen vizesine sahip kişiler 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile ülkeye vizesiz giriş yapabilirler. Bu kalma durumu için schengen vizesi sahibi değilseniz mutlaka Malta Schengen vize başvurusunda bulunulmalıdır. Konoslosluk genel prensip olarak vize başvurularını aracı kurumlar vasıtası ile kabul etmektedir. Seyahat amacının belli olması şartı ile; Malta Ticari Vize, Malta Turistik Vize, Malta Aile Vizesi ve Malta Transit Vize işlemleri konsolosluktan yapılır.

Türkiye vatandaşları Malta Schengen vizesi başvuru onayı sonrasında schengen bölgesinde en fazla 90 gün, konaklama hakkı kazanılır. Eğer bu başvuruyu yapan kişi ilk kez schengen alacan ise süre daha kısa oalcaktır. Schengen kurallarına uygun olarak hazırlanan vize işleminde kurallara uyulmaz ise tekrar 1 yıl içerisinde talep edilemez. Kurallara uygun olarak kullanılır ise de konsolosluktan uzama talep edilir. Schengen vizesi anlaşması genel toplamda 26 ülke için geçerlidir.

Malta Vizesi İçin Başvuru Formu

Malta ülkesi schengen vize başvuru formumun ilk olarak doğru ve eksiksiz olarak tamamlanması gereklidir. Formun içeriğini mutlaka başvuru sahibi kendi bilgileri ile doldurmalıdır. Formu doldurduktan sonra vize talebinde bulunan kişi tarafından form imzalanmalıdır. Malta vize başvurusu için aynı zamanda birden fazla evrak talep edilmektedir. Schengen vize anlaşmasına imza atan 26 ülke içinde vize işlemi ayrı şekilde sürdürülmektedir. Formdaki ayrıntılar tamamen kişinin seyahat amacının, dönüşünün ve bu seyahati finanse edecek durumunun belirlenmesi amacı ile tasarlanmıştır.

Vize başvuru formunda;

-Adı soyadı,

-Adres bilgileri,

-Telefon numarası,

-Malta ziyaret sebebi,

Şeklinde bilgiler yer almaktadır. Konsolosluk faaliyet alanı içerisine giren söz konusu ikametteki kişilerin tüm vize başvuruları Malta Konsolosluğu tarafından yapılır. Bu kısımda konsolosluk aracı kurum yardımı ile başvuru kabul eder. Aynı zamanda konsolosluk tarafından ülkemizde ikamet eden Malta vatandaşlarının; doğum, ölüm ve evlenme durumları da resmi olarak gerçekleştirilir. Malta Konsolosluk işlemleri arasında en çok karşımıza vize işlemleri çıkmaktadır. Malta’nın schengen ülkelerinden biri olması nedeni ile ülkemizden yurtdışı ziyaretine gitmek isteyenler Malta vizesine başvurur. Bu vize aynı zamanda 26 ülkede de geçerlidir.

Malta Vizesi Ücreti

Malta Vizesi almak için tüm evraklar ile birlikte aracı kuruluşa başvuru yapılır. Ardından ise söz konusu vize bedeli yatırılmalıdır. Vize ücreti olarak ise turistik, arkadaş vizesi ve iş amaçlı vize şeklinde tutar değişir. 90 az ise bu vize tiplerinin karşılığı olan vize ücreti ödenir. Fakat daha uzun kalma durumu söz konusu ise süreli oturum, çalışma izni gibi bunlarda kalınacak gün sayısına göre vize ücreti değişiklik gösterir.

Malta Vizesi Onay Süresi

Evrakların konsolosluğa teslim edilmesi ardından söz konusu aracı kurum vize başvurularını gerçekleştirir. Bununla beraber ise kişilerin tatil ya da iş planlarının değişmemesi adına söz konusu onay süresi karşımıza çıkar. Genel anlamda tüm vize işlem onay sonuçları aynıdır. Konsolosluğun insiyatifi doğrultusunda söz konusu onay 5 ile 10 gün içerisinde gerçekleşir.

Vize onay süresi mutlaka ulaşım biletleri alınırken göz önünde tutulmalıdır. İster turistik isterse iş amaçlı olsun vize onay süresi gecikebilir. Vize onayı konsolosluk tarafından ret edilebilir. Bu ihtimaller değerlendirilerek plan yapılmalıdır. Bu nedenle mümkünse vize başvurusunun yolculuktan 3 ay önce gerçekleştirilmesinde fayda vardır. Yolculuğa 15 günden daha az bir süre kaldı ise vize ret edilmesi halinde ikinci bir başvuru ve sonucu gecikebilir.

Malta Vizesi Kuralları

Malta konoslosluğu’na vize başvurusu sonrasında vize bilgi sisteminde özel bir yazılım aracılığı ile biyometri parmak izi alınır. Bu parmak izi tarama işlemini birçok ülkede kullanılmaktadır.  Malta, Danimarka, Filandiya, Hollanda, İtalya, Avusturya, Belçika, İsveşi Litvanya, İzlanda İtalya, İspanya, Macaristan, Norveç, İsveçi Polonya ve Yunanistan parmak izi uygulaması ile vize başvuru kabul etmektedir.

Malta Konsolosluğu tarafından da uygulanan biyometri parmak izi taraması özel bir cihaz ila yapılır. Dijital bir elektronik cihaz ilgili başvuru sahibinin parmak izini tarayarak sisteme giriş yapar. Bundan sonraki durumlarda bu bir teyit anlamını da taşımaktadır. Parmak izi taratma işlemi yaptıracak kişinin parmaklarında şekil bozukluğu, kesik veya süs amaçlı bir iz olmamalıdır. Fiziksel olarak bir kişi parmak izi taraması yaptıramıyor ise mutlaka ilgili sağlık durumu raporunu vize görüşmesi esnasında yanında bulundurmalıdır.

Malta Vize Muafiyet

Malta vizesinden muaf olanlar;

-12 yaşından küçük olanlar, bunlarda mutlaka anne ya da baba yer almalıdır.

-Daha önceden schegen vizesi almış biyometrik verileri eksiksiz olanlar, vize fotokopisi ibraz etmelidir,

-Belirli bir toplantı bir temsil etme durumu söz konusu ise de biyometrik işlemden muaftır.

Malta vize Evrakları

Malta vize Evrakları

Malta Konsolosluğu

Malta Konsolosluğu

Malta vize ücreti 2020

Malta vize ücreti 2020

VFS Global Malta

VFS Global Malta

Bu web Sitesi’nin Konsolosluk veya herhangi bir resmi kurumla bağlantısı bulunmamaktadır. Firmamız Danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Bu web sitesinde yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette garanti ve taahhüt edilmemektedir.

Online Randevu Formu